Stalen deuren binnen

De laatste jaren zijn stalen deuren erg in trek. Stalen binnendeuren zijn dan ook een echte eyecatcher in het interieur. Daarbij biedt het ook erg veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een taatsdeur, schuifdeur of een scharnierdeur. Elke deur heeft zijn eigen voordelen en prijzen. Deuren van staal met glas komen steeds vaker voor. Het gaat hierbij om een combinatie van glas met stalen kozijnen.

 

Kozijnen van staal

Stalen kozijnen zijn een streling voor het oog. Je vindt ze erg vaak terug in lofts en andere panden met een industriële uitstraling. Maar ook in landelijke of hedendaagse woning zijn ze erg mooi. Een kozijn van staal zie je zowel bij moderne als bij landelijk huizen. Door het stalen profiel kunnen ze extra veel gewicht aan. Daardoor zie je ze ook erg veel in bedrijfsgebouwen. De laatste jaren zie je ze ook veel in lofts van oude fabrieksgebouwen. Dankzij het dunne profiel, kunnen ze makkelijk een groot raamoppervlak indelen in kleine vakken. Mensen kiezen dan ook snel voor dit materiaal voor de authenticiteit. 

 

Prijs van stalen kozijnen 

Het aanschaffen van een stalen kozijn is niet goedkoop. Het is dan ook een behoorlijk investering, maar je krijgt hier wel enorm veel voor in de plaats. Voor een vierkante meter betaal je gemiddeld 1100 tot 1200 euro. Deze prijs is inclusief BTW, montage en HR++ glas. Per woning kunnen deze kosten wel erg verschillen. Het is dan ook handig om gebruik te maken van offertes. Hiermee kan je een duidelijk overzicht krijgen van de door jouw uitgekozen bedrijven en hun prijzen. Zo kun jij dus in een oogopslag zien voor welk bedrijf jij wilt kiezen. Hiermee kan je 40% besparen, omdat je niet voor de eerste de beste specialist kiest. 

 

Positieve punten van staal

Er zijn verschillende voordelen die stalen kozijnen met zich mee brengen. Een kozijn van staal is bijvoorbeeld te verkrijgen in heel veel verschillende kleuren. Ze bieden zowel een goede thermische als een akoestische isolatie en ze vereisen amper onderhoud. Een keer per jaar reinigen met een zacht reinigingsmiddel en een natte doek is voldoende. Stalen kozijnen zijn ontzettend sterk, hierdoor kunnen ze heel wat gewicht dragen. Daarnaast zijn ze hierdoor ook erg inbraakwerend en is het bestand tegen brand. Het duurt 60 minuten voordat het vuur door het staal heen kan komen. Ten slotte gaat staal ook erg lang mee. Het kan tot wel 50 jaar meegaan en langer en vervolgens kan het materiaal ook nog gerecycled worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *