Tuin aanleg

Het aanleggen van een tuin is een enorme uitdaging waarbij veel keuzes gemaakt moet worden. Natuurlijk kan iedereen een tuin aanleggen, wil je echter iets heel moois dan is het verstandig een professional in de arm te nemen. Behalve een fraaie tuin wil jij je kinderen iets bieden en wil je vooral gezelligheid creëren met het gebruik van de juiste beplanting.

Bij tuinaanleg hoort zowel sfeervolle als functionele verlichting

Wil je natuursteen of keramische tegels, of wordt het betonverharding? Wil je een vijver die echt iets toevoegt en ga je voor een eigen zwembad in je fraaie tuin? Dit kan eenvoudig gecreëerd worden met bijvoorbeeld een prefab constructie. Tuinaanleg is het creëren van een gezellige tuin waar je zeker in de zomermaanden nog langer verblijft dan nu al het geval is. Daar hoort dus zeker ook verlichting bij; zowel sfeerverlichting als functioneel licht. Wat ook bij tuinaanleg hoort, is het uitzoeken van de juiste tuinmeubels. De juiste, want ook deze meubels bepalen straks voor een groot deel de uitstraling van je tuin. Over tuinaanleg gesproken, de vraag die je zeker ook moet stellen is hoe jij op subtiele wijze de zichtlijnen naar de buren kunt camoufleren. 

Laat de beplanting altijd aan de deskundige over

Tuinaanleg draait natuurlijk ook om beplanting. Laat ook dit aan de expert over want die weet als geen ander welke planten het wel en niet goed doen in je tuin. Bovendien kent hij de plantschema’s en is hij op de hoogte van zaken als de bloeitijd, de kleur van de planten en de hoogte. Mocht je om wat voor reden dan ook besluiten de tuin zelf aan te leggen, laat dan in elk geval wel de beplanting aan de deskundige over, dan weet je zeker dat het met de beplanting wel in orde komt. 

Kunstgras krijgt een steeds prominentere rol in de tuin van nu

Binnen tuinaanleg en tuinen speelt kunstgras overigens een steeds meer opvallende rol. Veel mensen vinden een stukje gras in de tuin prachtig en zeker met kinderen blijkt kunstgras ideaal te zijn. Vallen je kinderen in je tuin, dan vallen ze in elk geval zachter. Bovendien is nep gras in tegenstelling tot echt gras wel altijd groen en ontwikkelt deze soort gras zich steeds breder. Zo kun je al kiezen uit de lengte van de steeltjes van het kunstgras en kun je ervoor kiezen om iets dat lijkt op een bloemetje tussen het kunstgras te hebben. Het is net echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *