Bio ethanol haard

In dit artikel gaan we het hebben over wat een Bio Ethanol haard nu eigenlijk is, wat de brandstof hiervan is, voor wie deze haard bedoeld is en waar je aan moet denken bij gebruik. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over deze soort haard? Dan kan het slim zijn om dit artikel goed door te lezen!

Wat is een Bio Ethanol haard

In principe is een Bio Ethanol haard een specifieke soort haard. Het draait namelijk niet op hout of iets anders, maar op bio-ethanol. Deze soort haarden hebben geen rookkanaal nodig.

Hoe werkt het?

Om te beginnen steek je het reservoir aan met de bio-ethanol. Dit verdampt waardoor de brandende steen dient als bedje. Dit scheidt op zijn beurt weer de bio-ethanol van het vuur. Dit systeem is bedacht door het bedrijf Ruby Fires.

Wat is de brandstof?

Bio-ethanol is een brandstof die volledig biologisch en veilig is. Deze brandstof wordt gemaakt van producten zoals onder andere rogge, maïs, tarwe en suikerbieten. Zodra deze stof verbrandt wordt komt er enkel waterdamp met een kleine hoeveelheid CO2 vrij. Dit betekent dat de brandstof volledig veilig, schoon en natuurvriendelijk is. Deze vorm van brandstof is relatief goedkoop. Zo kan een avond lang stoken je slechts een paar euro kosten. Het verkrijgen van deze brandstof is vrij gemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij een kachelzaak of bouwmarkt. Let wel op dat bij slechte kwaliteit van deze brandstof een onaangename geur kan vrijkomen en dat er relatief veel roet achter kan blijven.

Voor wie is het?

Mensen die niet houden van een rookkanaal in huis of deze niet kunnen houden is dit een uitstekende haard. Een Bio Ethanol haard heeft dit namelijk niet nodig. Ook heeft een Bio Ethanol haard geen gasaansluiting nodig. Wil je dus toch een sfeervolle haard in huis, maar wil of kan je het bovenstaande niet hebben, dan is een Bio Ethanol haard een zeer goede keus. Het is dus geen open haard, maar je hebt echte vlammen die amper CO2 uitstoten. Het is dus als het ware een alternatief voor de pelletkachels, houtkachels, elektrische haarden of gashaarden. Uiteraard kan een Bio Ethanol haard ook in de tuin staan en hoeft deze helemaal niet in huis te staan.

Waar moet je aan denken?

Let op dat de brandstof voor een Bio Ethanol haard een licht ontvlambare stof is. bij het bewaren of opslaan van deze stof is het belangrijk om deze bij vuur weg te houden. Ga dus voorzichtig om met de brandstof voor een Bio Ethanol haard.

Meer informatie over de Bio Ethanol haard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *